StoryEditor
najava

Mješovito povjerenstvo BiH i RH o graničnim prijelazima u Neumu

Piše fena  /  11.04.2022., 21:22h
Mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe Ugovora između Hrvatske i BiH o graničnim prijelazima sastat će se u Neumu u srijedu, 13. travnja.

Radi se o međuresornom povjerenstvu kojeg čine članovi različitih državnih tijela Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji u svojoj nadležnosti imaju nadzor nad prometom putnika i roba preko graničnih prijelaza, odnosno osiguranje infrastrukturnih uvjeta za siguran i brzi prelazak državne granice.

Cilj ove sjednice Mješovitog povjerenstva je razmotriti sve zahtjeve jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave te unutar zakonskih mogućnosti iznaći načine kojima će se olakšati prelazak državne granice, posebice lokalnom stanovništvu koje svakodnevno prelazi državnu granicu, objavili su iz Općine Neum.

 Među ostalim, govorit će se i o prekategorizaciji malograničnog prijelaza Duži- Imotica čija je prekategorizacija u ljetnim mjesecima od velikog značaja za stanovnike općine Neum, kao i susjednih općina.

Sastanku će nazočiti i Zoran Ničeno, voditelj međuresorne skupine za Integrirano upravljanje granicom, te predsjednik Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima te Mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:52