Article_Top_970x250

MJESEC DANA NAKON TEŠKE NESREĆE U SREDIŠNJOJ BOSNI Nerminu Rustempašiću produžen pritvor

odluka

MJESEC DANA NAKON TEŠKE NESREĆE U SREDIŠNJOJ BOSNI Nerminu Rustempašiću produžen pritvor

sij 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz.ba

Odlučujući po prijedlogu Tužiteljstvo Srednjobosanske županije, Vijeće Županijskog suda u Novom Travniku produžilo je pritvor Nerminu Rustempašiću, koji je 7. prosinca pijan svojim vozilom usmrtio Azru Hajrić (30) i njenu devetogodišnju kćerku Almu.

Rustempašiću, kojem se na teret stavlja teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u vezi s članom 333. stava 1. Kaznenog zakona Federacije BiH, pritvor je produžen za sljedeća dva mjeseca, počevši od 7. siječnja ove godine ili do nove odluke Suda, navedeno je u priopćenju Županijskog  suda Novi Travnik.  

U tragediji kakvu Novi Travnik ne pamti, Azra Hajrić i njeno dijete na mjestu su poginuli, dok je još troje djece povrijeđeno nakon što je na njih u 21.30 sati u strogom centru grada Opel Astrom pijan naletio 34-godišnji Nermin Rustempašić, prenosi Avaz.ba

Povrijeđeni su prevezeni u bolnicu u Travniku, odakle su, nakon obrade, dvojica dječaka upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Dječaci su nedavno otpušteni na kućno liječenje.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250