Article_Top_970x250

Misterija leša nađenog kraj Neretve traje 10 godina

još se ništa ne zna

Misterija leša nađenog kraj Neretve traje 10 godina

tra 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije i u Županijskom MUP-u već desetljeće istražuju misteriju leša pronađenog u svibnju 2011. godine. Tijelo su pronašli ribari na drvetu uz obalu rijeke Neretve u mjestu Ševaš Polje, južno od Mostara.

Iako je odmah nakon pronalaska leša obdukciju uradio dr. Hamza Žujo, ipak, on se nije mogao izjasniti o nastanku smrti, s obzirom na to da je pronađen u fazi raspadanja.

Jedini poznati podatak u vezi s ovim događajem obavijenog velom tajne jeste to da je riječ o muškarcu. Tako se o tom muškarcu, unatoč velikim naporima koji su do sada načinjeni, ne zna ništa, kako je dospio na obalu rijeke, je li ubijen ili je stradao na neki drugi način.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije jučer je za Avaz rečeno da nema pomaka u istrazi i da, zapravo, sva dosadašnja vještačenja koja su urađena nisu donijela pomak. Pogotovo, kada je riječ o rezultatima vještačenja DNK koja su rađena u Sarajevu.

Kako su podsjetili, uzorci DNK su uspoređivani s uzorcima članova obitelji nestalih osoba s područja cijele HNŽ, ali je potraga za identitetom bezuspješna.

Rezultati vještačenja nisu donijeli pomak, a više se nitko ne raspituje za leš koji se nalazi u mrtvačnici u Čapljini.

Dnevnik.ba