Article_Top_970x250

´Mislio sam mu pucati u noge, ali metak je slučajno završio u trbuhu...´

pokušaj ubojstva u splitu

´Mislio sam mu pucati u noge, ali metak je slučajno završio u trbuhu...´

svibnja 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Joško Šupić/Cropix

- Pištolj sam nabavio preko oglasa na internetu za tisuću eura jer me susjedi iz par stanova u Mosećkoj 63 B progone želeći jeftino kupiti moj stan - rekao je u svojoj obrani P. Ć. (39), pomorac rođen u Tomislavgradu, BiH, s prebivalištem u Splitu, uhićen u subotu zbog pokušaja ubojstva Lea Krstulovića (38) metkom u trbuh.

Hitac je ispaljen iz pištolja češka zbrojovka, kalibra 7,65 mm, koja ima spremnik za 8 metaka. P.Ć je prijavljen i za nelegalno posjedovanje oružja, javlja Slobodna Dalmacija.

U nedjelju navečer je nakon dovođenja na splitske Bilice radio probleme pravosudnim policajcima ustrajno tražeći da mu se dostavi mobitel. Bio je, kako se doznaje, dosta neugodan i imali su poteškoća sa smirivanjem. Napet i agresivan je bio i tijekom kriminalističkog istraživanja u policiji u subotu navečer do nedjelje ujutro.

Odveden je čak na liječnički pregled u KBC Split gdje su doktori utvrdili kako je sposoban za policijsku obradu. S obzirom na ponašanje i obranu koju je iznio već sada je izgledno kako će se nad njim provesti psihijatrijsko vještačenje.

Određen mu je istražni zatvor kako bi se izbjeglo ometanje istrage utjecajem na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela s obzirom na to da je već otprije imao sukobe sa susjedima.

- Oružje sam nabavio prije par mjeseci jer sam se bojao napada susjeda koji mi pokušavaju naškoditi na više načina. Prisluškuju me, snimaju, uzimaju mi fotografije s mobitela i objavljuju ih preko interneta. Žele me eliminirati pa su mi izbušili gume na automobilu, a jednom su mi olabavili vide na kotačima kako bih poginuo vozeći - nabrajao je privedeni govoreći kako su to radili susjedi iz nekoliko stanova u zgradi gdje živi.

Kako se izjasnio, toga dana je pucao u strahu.

- Preplašio sam se da će me susjed iz stana do mog napasti. Lupao mi je nogama po vratima i želio ući. Mislio sam mu pucati u noge, ali je metak slučajno završio u trbuhu - izjavio je, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pomorac živi sam, a do sada mu nije dijagnosticirana psihička bolest ili poremećaj. Tijekom rada na brodu s njim nije bilo problema koji bi doveli do prijave ili otkaza.

- Radili smo zajedno jedan kratki vijađ, on nema neke posebne škole. Koliko se sjećam nije bio agresivan, ali je znao biti nekako “energičan”, kao pod tenzijama - rekao je.

Dnevnik.ba

Tagovi: