StoryEditor

Mislili da se folira: Ronaldu se suigrači smijali u Unitedu

Piše D  /  06.11.2018., 11:11h

Manchester United lansirao je Cristiana Ronalda u zvijezde. Portugalac je šest godina proveo na Old Traffordu, a klub je napustio 2009. godine u velikom transferu u Real Madrid, prenosi 24.sata

S Unitedom je godinu dana prije odlaska osvojio Ligu prvaka, a tri je puta bio i prvak Engleske. Svlačionicu je dijelio i s Darrenom Fletcherom koji je podijelio nekoliko zanimljivih detalja iz vremena kada je i Ronaldo bio dio Unitedove momčadi.

- On je od početka imao jedan cilj - biti najbolji na svijetu. Treninge Manchester Uniteda podigao je na višu razinu. U početku se ljudima svidjela njegova želja, cijenili su njegov mentalitet i želju za pobjedom... Ali, bilo je trenutaka poput onih kada je Ronaldo oko gležnjeva stavljao utege, radio na brzini... Tada su mu se svi smijali, ali njega nije bilo briga, nije dopustio da ga to zaustavi. Na kraju su ga svi ipak iznimno cijenili - rekao je Fletcher gostujući u Monday Night Footballu pa dodao:

- Dečki su ponekad smatrali da se Ronaldo samo pravi važan, ali svi su zapravo cijenili njegovu radnu etiku, želju i odlučnost da postane najbolji na svijetu. On je na kraju i uspio u tome.

Nahvalio je škotski veznjak i Sir Alexa Fergusona.

- Bio je majstor zamjećivanja malenih detalja. Znao sam ga promatrati na klupi. Pažljivo je pratio utakmicu i na poluvremenu bi devet od deset puta istaknuo dvije, tri slabosti protivnika koje bi nam na kraju pomogle da pobijedimo. Bio je genij. Sve dugujem Sir Alexu - rekao je i na kraju izdvojio momčadi protiv kojih mu je bilo najteže igrati u karijeri.

- Fantastični su bili Arsenalovi ‘nepobjedivi‘, a i prva Mourinhova momčad u Chelseaju je bila zastrašujuće jaka. To su dvije najjače momčadi protiv kojih sam igrao u Premier ligi.

Ronaldo se prije dva tjedna bio vratio na old Trafford i pred svojom starom publikom srušio Mourinhov United 1-0 s Juventusom. Prije nego što je ljetos otišao u staru damu, kolale su glasine da bi se mogao vratiti u United. Tko zna, kada jednoga dana odluči napustiti Torino, možda upravo Manchester bude ponovno njegov dom.

Ovoga puta sigurno mu se nitko ne bi rugao...

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:08