StoryEditor
Povukao paralelu

Mišetić: “Odgovor na secesionističke aktivnosti mora biti sila", Slobodan Milošević 1991. NE; Željko Komšić 2021. DA

Piše desk  /  30.12.2021., 07:17h
Luka Mišetić, američki odvjetnik hrvatskih korijena koji je najpoznatiji kao haaški branitelj generala Ante Gotovine, u srijedu je na Twitteru jednog od bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, Željka Komšića, usporedio s bivšim predsjednikom Srbije Slobodanom Miloševićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

- Balkanski predsjednik kaže da će kao odgovor na “secesionističke aktivnosti… odgovor morati biti sila”. Slobodan Milošević, 1991. (Hrvatska)? 1992. (Bosna i Hercegovina)? 1998. (Kosovo)? Ne, Željko Komšić, 2021., “hrvatski” član Predsjedništva BiH kojeg su izabrali Bošnjaci, napisao je Mišetić na Twitteru.

Američki odvjetnik referirao se na jučerašnju Komšićevu izjavu za sarajevski portal Klix.ba u kojoj je kazao da će se na poteze vlasti u Republici Srpskoj morati reagirati silom.

Ovaj političar, koji je utjelovljenje oduzimanja političkih prava Hrvata u BiH jer je tri puta bošnjačkim glasovima biran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, jučer je najavio podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih u Republici Srpskoj jer je u Službenom glasniku RS objavljen Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, a njegova primjena počinje za šest mjeseci.

Komšić je kazao da je na potezu Tužiteljstvo BiH.Dodao je da će se, izostanu li reakcije pravosudnih tijela, iste stvari dogoditi s pravosuđem i Oružanim snagama BIH.

“Ako se ovo nastavi, sutra će se isto dogoditi i s Oružanim snagama BiH, s pravosuđem, a kad se dogodi, tad će se morati odgovoriti silom”, kazao je Komšić.

Dnevnik.ba

27. svibanj 2022 03:25