StoryEditor

"Mirovine i braniteljske naknade su prioritet u proračunu FBiH"

Piše D  /  08.04.2020., 07:04h

Tome u prilog, kako je istaknuo, ide i činjenica da su nekoliko dana ranije isplaćeni braniteljski dodaci za 102.507 braniteljskih obitelji na području Federacije BiH. S tim u vezi, imajući u vidu mjeru zabrane kretanja, Bukvarević je pozvao 35.600 pripadnika braniteljske populacije koji su stariji od 65 godina da na vrijeme, odnosno do petka ovog tjedna preuzmu svoje braniteljske naknade, piše Klix.ba. 

"Na prijedlog predstavnika branitelja jučer smo u sjedištu Vlade FBiH održali sastanak sa izaslanstvom koordinacije braniteljskih saveza i organizacija Armije RBiH, te smo uputili zajedničku čestitku povodom godišnjice formiranja teritorijalne odbrane RBiH. Predstavnici branitelja iskazali su podršku resornom ministarstvu i Vladi FBiH koja je uz branitelje te su pozdravili odluku da braniteljske naknade i obim prava ovoj populaciji ne bude umanjen", kazao je Bukvarević.

Federalno ministarstvo za pitanje branitelja je uputilo prijedlog prema Vladi FBiH da se iz ministarstva preusmjeri 20 milijuna KM u Fond za borbu protiv virusa Covid-19, ali Bukvarević ističe kako su te uštede i rezovi napravljeni u skladu s opredjeljenjem Vlade FBiH i ministarstva da se naknade braniteljima i članovima njihovih obitelji ne umanjuju, što su predstavnici branitelja podržali.

"Posebno želim naglasiti kako su mirovine i braniteljske naknade prioritet u isplati šproračuna Federacije BiH i tako će biti u narednom razdoblju. Resorno ministarstvo i Vlada FBIH opredijeljeni su da na sve moguće načine pomognu svim građanima u krizi", istaknuo je Bukvarević.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 20:00