Article_Top_970x250

Miro Bulj: "U Hrvatskoj kažnjavaju domoljublje, dok Plenkovićev partner Pupovac nekažnjeno odlazi na četničke derneke"

saborski zastupnik

Miro Bulj: "U Hrvatskoj kažnjavaju domoljublje, dok Plenkovićev partner Pupovac nekažnjeno odlazi na četničke derneke"

kol 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Domovinski rat je temelj hrvatske države, a HOS-ovci su legitimno i legalno branili državu od velikosrpske agresije.”

“Bojna Čavoglave je pjesma potekla iz Domovinskog rata. Bila je motivirajuća za brojne hrvatske branitelje, brojne koji su dali život za svoju domovinu i umrli sa hrvatskim grbom i tim sloganom na usnama. Problem je Pupovac koji je sastavni dio Vlade, a odlazi na četničke derneke.”, upozorio je zastupnik Miro Bulj komentirajući obrazloženje tročlanog sudskog vijeća u kojoj se osuđuje upotreba ZDS tvrdeći da simbolizira mržnju.

“Domovinski rat je temelj hrvatske države, a HOS-ovci su legitimno i legalno branili državu od velikosrpske agresije.”, istaknuo je Bulj.

“U Hrvatskoj donose odluke koje kažnjavaju domoljublje, dok s druge strane Vučić huška Srbe i veliča četnike, a Pupovac koji je Plenkovićev koalicijski partner prolazi nekažnjeno što umjesto na proslavu Oluje odlazi u Srbiju na četničke derneke.”, zaključio je Bulj za Narod.hr.

Podsjetimo, ono što Hrvati obilježavaju kao proslavu velike pobjede u Domovinskom ratu, kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Srbija obilježava kao “Dan sjećanja na prognane i poginule”. Središnja komemoracija održana je u nedjelju pred manastirom na Fruškoj Gori. Tamo su se između ostalog našli Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović.

”Posebno veliki pozdrav za predstavnike Srpskog narodnog vijeća iz RH…”, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. Pola sata trajalo je njegovo obraćanje i bilo je tu svega: ”Večeras neki slave sladostrasno, slavodobitno. Uz pjesme u kojima veličaju ustaške, nacističke pozdrave, uz pjesme u kojima nam prijete da će nas stići njihova ruka i preko Drine u Srbiji. (…) Mali su i Dunav i Sava, nedovoljno široki i duboki da prime sve srpske suze od prije 24 godine. (…) ‘Mi smo jedini koji smo prihvatili to da su i neki od naših ljudi počinili zločine i s njima se obračunali, a svi drugi uradili su samo jednu stvar: za sve su gledali kako i na koji način da okrive Srbe”, ustvrdio je Vučić.

“Oluja” se prema Srbima više nikada neće ponoviti, o tome neka nitko ne sanja. Ako je u Hrvatskoj spremaju za nekog drugog – to je već njihov problem. Srbima nemojte prijetiti”, ocijenio je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, reagirajući na izjavu hrvatskog kolege Damira Krstičevića da je hrvatska vojska spremna za nove “Oluje”.

“Slaviti zločinačku ‘Oluju’ mogu samo oni kojima je normalno da se polažu vijenci na grobove ustašama i kojima je normalno da se ne poštuje ni Ustavni sud, samo ako je omogućio uporabu ćirilice”,, rekao je Vulin. “Srbija ne želi ni pedalj Hrvatske, a sve manje je žele i Hrvati koji je masovno napuštaju”, naveo je Vulin u izjavi koju prenosi Ministarstvo obrane.

Dnevnik.ba