StoryEditor
gradonačelnik sinja

Miro Bulj među kupačima na izvoru Cetine zabio znak ‘Zabranjeno kupanje‘

Piše desk  /  27.08.2022., 19:26h

Nezavisni županijski vijećnik Goran Šimić s liste šibensko-kninskog župana Marka Jelića, odlučio je stati na problem kupanju turista u izvoru Cetine. Sinjski gradonačelnik i Mostovac Miro Bulj odlučio je postaviti znak "Zabranjenog kupanja".

Podsjetimo, Vrličani su poslali otvoreno pismo županu Jeliću i zastupniku Miri Bulju zbog toga što se na vrelu rijeke odvija masovni turizam i kupanja turista u Cetini od koje mještani dobivaju pitku vodu.

Aktivist je i u subotu zatekao kupače i ronioce u odijelima u vrelu Cetine. Objasnio je da im nije bilo jasno zašto nigdje ne postoji nekakav znak upozorenja da nije preporučljivo kupati se. 

"Kad nema niko nadležan i kad prebacuju lopticu odgovornosti onda preuzmete sami odgovornost i napravite bar nešto, a ako je njima super da nam sve unište onda mi nećemo dozvoliti i objasnit ćemo ljudima koliko je ovo važan eko sustav... Turizam da, uništavanje bez kontrole ne, nikad", naveo je Šimić u objavi na društvenim mrežama.

O istome se oglasio i Bulj, rekavši da se izvor rijeke Cetine "besramno uništava". Na snimci koju je postavio na društvene mreže nosi natpis "Zabranjeno kupanje".

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 19:59