StoryEditor
zamjenik ministra obrane

Mirko Okolić: Nije problem Banja Luka nego Bužim, BiH neće daleko stići

Piše DESK  /  12.01.2022., 12:02h
Zamjenik ministra obrane u Vijeću ministara Mirko Okolić rekao je za RTRS da je BiH u velikoj agoniji i da neće daleko stići ako ovako nastavi.

Komentirajući izjavu ministra obrane BiH Sifeta Podžića o pokretanju postupka protiv njega i srpskih kadrova u Oružanim snagama BiH, zbog prisustva na ceremoniji obilježavanja Dana Republike Srpske u Banja Luci, Okolić je rekao kako su ovakvi potezi neutemeljeni, te da su srpski kadrovi i prije imali problema zbog toga, ali da je sada eskaliralo zbog sveukupne situacije i napetosti u BiH.

Okolić je rekao kako Podžić protiv njega može podnijeti samo prijavu pravosudnim organima.

On je naglasio kako BiH ima mnogo većih problema i da bi se trebalo baviti tim, a ne legitimnim, mirnodopskim aktivnostima u Srpskoj povodom Dana Republike.

Za razliku od tog, dodao je Okolić, u FBiH su primjetni ratnohuškački potezi na koje nitko ne reagira, poput jučerašnjeg u Bužimu gdje su bošnjačka udruženja organizirala takozvani marš, uz ratne pokliče i zastave, veličajući akciju tzv. Armije BiH u kojoj su stradali srpski civili.

On je naglasio kako bi, ako se potvrde navodi o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga u tzv. maršu, trebalo da bude utvrđena odgovornost i pokrenut postupak, jer je to mnogo veći problem od prisustva srpskih časnika na proslavi 9. siječnja koja nikog nije ugrozila i s koje su poslane isključivo poruke mira.

Okolić je rekao kako je cilj političkog Sarajeva da privoli sve u BiH na građansku državu, što je neprihvatljivo, te da Republika Srpska insistira na razgovoru i kompromisu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:56