StoryEditor

Mira Furlan preminula je od posljedica zaraze virusom Zapadnog Nila

Piše D  /  22.01.2021., 09:01h

Legendarna glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini, a kako Večernji list doznaje od izvora bliskih obitelji, glumica je već dulje vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac.

Zbog teške bolesti posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost, bila jača. Od Mire se opraštaju mnogi glumci, a prvi joj je posvetu napisao autor serije Babylon 5, Joe Straczynski.

U svojoj objavi govorio je anegdotama koje je s njom proživio, koliko je bio fasciniran njezinim talentom i borbom za umjetnost te je rekao da je cijela ekipa iz serije bila kao obitelj te da su se užasavali ovog dana, jer su znali da je teško bolesna.

- Ovo je noć velike tuge, jer je naša prijateljica i kolegica otišla cestom po kojoj je ne možemo pratiti. Ali, kao što je to sa svim stvarima, sustići ćemo je s vremenom i vjerujem da će imati mnogo priča za ispričati nam, i mnogo novih uloga za podijeliti sa svemirom - napisao je među ostalim.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:26