StoryEditor

Minkoviću 29 godina zatvora za ubojstvo strine i njenog posinka

Piše D  /  22.11.2019., 03:11h

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu nepravomoćno je osudila Damira Minkovića zbog teškog ubojstva tete Marije Minković (76) i njenog posinka Siniše (50) na 29 godina zatvora, javlja 24sata.hr

Optužnicom ga se teretilo da je u noći na 24. studenog prošle godine između 23 i 6.30 sati na adresi III. Struge u Zagrebu provalio u kuću strine Marije Minković (77) dok su ona i njezin posinak Siniša (50) bili u sobama.

Nazubljenim nožem s oštricom dugom 19,5 centimetara, tvrdilo je tužiteljstvo, oboje ih je ubio zadavši Mariji četiri rezne rane vrata, a Siniši tri. Potom je, tražeći novac, pretražio ladice u vitrini u dnevnoj sobi, no novac nije pronašao. Stoga je iz Marijina novčanika uzeo nepoznati iznos.

Jutro nakon zločina otputovao je u Beograd kod djevojke, a prije odlaska bacio je korišteno oružje u jedan od kontejnera na okretištu autobusa u Strugama.Tamo su ga istražitelji i pronašli, a vještačenjem je utvrđeno da su Marija i Siniša ubijeni upravo tim nožem.

Sudili su mu za dva teška ubojstva jer je Marija Minković bila teško pokretna i starije dobi te je ubijena iz koristoljublja, dok je njezin posinak ubijen na okrutan način, odnosno zbog rana koje je zadobio prije smrti jako je patio. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:04