StoryEditor

Minković je staricu i njenog posinka zaklao na spavanju

Piše D  /  28.11.2018., 12:11h

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o nećaku ubijene, 35-godišnjem Damiru Minkoviću.

"Danas, 28. studenoga 2018. policijski službenici Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima IV. policijske postaje Zagreb te Službom općeg kriminaliteta Sektora općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje Ravnateljstva policije i vještacima CFIIV Ivan Vučetić, a u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz čl. 111 t. 1 i 2 Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 76-godišnjakinje i 50-godišnjaka.

Okrutno ih ubio

Sumnja se da je 35-godišnjak 23./24. studenoga 2018. između 21.30 i 7 sati, nasilno ušao u obiteljsku kuću u III. Strugama dok su oštećene osobe bile u spavaćim sobama te im je u namjeri da ih usmrti na okrutan način, nožem u predjelu vrata nanio smrtonosne ozljede. Potom se vratio u svoju kuću te je oko 7 sati napustio naselje Struge i otputovao iz Republike Hrvatske.

Jučer, 27. studenoga 2018. osumnjičeni je uhićen na GP Bajakovo i doveden u službene prostorije PU zagrebačke na kriminalističko istraživanje nakon kojeg je u zakonskom roku doveden pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", stoji u policijskom priopćenju.

Uhićeni nećak poznat policiji po pljački zlatarne

Nećak ubijene Marice je otprije poznat policiji i sudstvu zbog pljačke zlatnine vrijedne tri milijuna kuna iz  zagrebačke poslovnice zlatarne Celje koju je počinio 2010. s još trojicom muškaraca. Za to kazneno djelo odslužio je šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Mediji su nagađali da bi motiv ubojstva mogao biti ušteđevina koju je ubijena Marica Minković imala od pokojnog supruga te novac od prodaje obiteljske kuće na Kajzerici.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:15