Article_Top_970x250

Ministrica Turković reagirala na objavu Netanyahua: BiH podržava samo mir

izraelsko-palestinski sukob

Ministrica Turković reagirala na objavu Netanyahua: BiH podržava samo mir

svibnja 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, priopćenjem za javnost reagirala je na objavu Benjamina Netanyahua, premijera Izreala.

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je danas da država Bosna i Hercegovina podržava samo mir i napore za postizanje pravednog rješenja za Palestinu i Izrael.

- Nikakvo nasilje ne vodi trajnom miru i stabilnosti, naprotiv - istaknula je šefica bh. diplomacije koja se oglasila povodom objave premijera Izraela Benjamina Netanyahua, prenosi Fena.

Naime, Netanyahu se na svom Twitter nalogu zahvalio brojnim državama na podršci Izraelu, među kojima je Bosna i Hercegovina, stavivši zastavu BiH uz zastave zemalja koje podržavaju aktualne akcije Izraela.

- Pozivamo i podržavamo hitni prekid napada u kojima stradaju nevini. Bosna i Hercegovina podržava rješenje koje uključuje dvije države smatrajući da se samo pregovorima može doći do rješenja i trajnog mira. Također, podržavamo i međunarodne inicijative koje bi pomogle zaustavljanje posljednjeg vala nasilja - poručila je Turković, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dnevnik.ba