StoryEditor
od sarajeva do austrije

Ministrica "razmaženih građana" nije lagala, ima “jako dobar život”, evo što sve posjeduje!

Piše desk  /  20.01.2022., 16:51h
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković vlasnica je pet kuća u državi i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a njeni sinovi posjeduju još tri nekretnine u Sarajevu.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je da je Turković 2008. godine od sarajevske Opštine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata, plativši ga certifikatima 15.400 konvertibilnih maraka (oko 7,8 tisuća eura).

Četiri godine kasnije isti stan je prodala po jedanaest puta većoj cijeni, za 180 tisuća maraka (oko 92 tisuće eura).

Potom je, kako je objavio CIN, kupila dvije kuće u Sarajevu koje vrijede skoro pola milijuna maraka, te je vlasnica još dvije u Fojnici i jedne u Stocu.

Ove nekretnine prostiru se na skoro dunum i po zemlje, prenosi Beta.

Dok je bila veleposlanica u Kataru imala je platu višu od 9,5 tisuća KM (skoro pet tisuća eura), a uz to je imala prihode od oko dvije tisuće eura za izdavanje nekretnina.

Posjeduje dva vozila “Porsche Cayenne” i “Volkswagen kombi”, navodi CIN.

Turković je izazvala burne reakcije svojom izjavom da građani u BiH imaju “jako dobar život”, da je ekonomska situacija u zemlji dobra, a da su građani “razmaženi”.

“Svi mi imamo jako dobar život. Onaj tko ima toplinu u domu, svjetlo, tko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi”, kazala je Turkovićeva, gostujući na sarajevskoj Hayat televiziji.

Prema njenim riječima, u BiH “tu i tamo” ima teških slučajeva.

Dnevnik.ba

02. listopad 2022 17:03