TRAVNIK, 29. svibnja (FENA) - Pred Županijom Središnja Bosna prvi je ovogodišnji rebalans proračuna kojim će se, kako je kazala nakon sjednice Sabora koji je imenovao novu Vladu kantona novoimenovana ministrica financija Mirjana Plavčić, nastaviti usklađivati osnovica plaće proračunskih korisnika sa stopom inflacije.(Foto FENA/Duško Pucar)DUšKO PUCAR -
StoryEditor
nova vlada

Ministrica financija SBŽ najavila usklađivanje osnovice plaća sa stopom inflacije

Piše fena  /  29.05.2023., 19:06h

Pred Županijom Središnja Bosna prvi je ovogodišnji rebalans proračuna kojim će se, kako je kazala nakon sjednice Sabora koji je imenovao novu Vladu kantona ministrica financija Mirjana Plavčić, nastaviti usklađivati osnovica plaće proračunskih korisnika sa stopom inflacije.

"U pripremi je rebalans i idemo sa daljnjim usklađivanjem rasta osnovica plaća sa stopom inflacije. Podsjetit ću da je osnovica u upravo završenom prethodnom mandatu sa 265 narasla na 363 KM", kazala je Plavčić, te se osvrnula i na prethodni mandat.

"Četiri godine nije bilo davno, a za četiri godine se puno toga dogodilo i različita je situacija u odnosu na prvi mandat. Ovo je novi početak ali na višoj razini. Podsjetit ću da sam 2019. zatekla proračun od 196 milijuna, akumulirani deficit od 18 milijuna, 23 milijuna dugova za pravomoćne sudske presude. Iz stanja deficita prešli smo u stanje suficita, i on sad iznosi 30 milijuna. Mi se možemo kreditno zadužiti ali prije svega imamo prostor za raspodjelu akumuliranog suficita. Stvoreni su preduvjeti da dug po sudskim presudama bude prepolovljen. Sve ovo smo uradili racionalnom i razumnom politikom, pa možda i malo konzervativnom u smislu kontrole troškova", ocijenila je Plavčić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:45