StoryEditor

Ministri VP Hrvatske, Turske i BiH 28. veljače u Mostaru

Piše D  /  14.02.2018., 02:02h

Glavna tema sastanka u Mostaru bit će jačanje ekonomske suradnje i priprema predsjedničke trilaterale, koja je također planirana u ovoj godini, priopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Čavušoglu je prenio Crnatku zadovoljstvo Turske nedavno održanim sastankom predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i Srbije Aleksandra Vučića, te člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i ponovio da je Turska spremna da podrži oba pravca puta Sarajevo-Beograd, kako je definirano na sastanku. 

Crnadak je u Kuvajtu, gdje sudjeluje na sastanku Globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države", razgovarao i sa ministrima inostranih poslova Gruzije Mihailom Janelidzeom i Mađarske Peterom Sijartom. 

Tijekom sastanka sa gruzijskim ministrom dominirala je tema njegove posjete BiH koja je planirana za mart, dok je na sastanku sa mađarskim kolegom još jednom potvrđeno učešće Sijarta na međunarodnoj ministarskoj konferenciji posvećenoj europskim integracijama koja će biti održana krajem veljače u Banjaluci, piše N1.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:43