StoryEditor
brigada Kralj Tvrtko

Ministri Osmanović i Čičić odali počast poginulim pripadnicima HVO Sarajevo

Piše desk  /  01.11.2021., 16:14h
Ministri Županije Sarajevo za borčka pitanja i za financije Omer Osmanović i Davor Čičić odali su počast poginulim pripadnicima HVO Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko”, priopćila je županijska pres-služba.

Ministri su prisustvovali polaganju vijenaca na Groblju "Sveti Josip" u Sarajevu, a aktivnost je, uz tradicionalno paljenje svijeća, organizirana povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Ministar Osmanović je i ovog puta istakao važnost njegovanja kulture sjećanja.

- Danas odajemo počast svim pripadnicima HVO i Hrvatske brigade 'Kralj Tvrtko', koji su branili našu domovinu u sastavu Armije Republike Bosne i Hercegovine te time ugradili svoje živote u temelje ove države. Vojno-politička organizacija HVO Sarajeva, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na našu zemlju stala je na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine zajedno s ostalim oružanim snagama, davši tako svoj doprinos i krajnjem cilju, jedinstvenoj domovini - naglasio je  Osmanović.

Odavanje počasti upriličili su predstavnici Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo.

Dnevnik.ba 

30. travanj 2024 16:57