StoryEditor
POTVRĐENO

Ministarstvo obrane Srbije: U BiH ušli padobranci „Nebeske vidre“

Piše desk  /  11.10.2021., 08:36h
Ministarstvo obrane Srbije potvrdio je novinarima da su padobranci Vojske Srbije, takozvane Nebeske vidre, koji inače djeluju u sastavu 63. padobranskog bataljuna Vojske Srbije, ušli u Bosnu i Hercegovinu, i to 7. listopada ove godine.

Inače, Ministarstvo obrane Srbije je priopćilo da su, s druge strane, "neistinite i zlonamjerne" tvrdnje o navodnom ulasku "šest autobusa pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije u BiH", i to dan kasnije, 8. listopada .

"Padobranska sportska ekipa Nebeske vidre, koja broji 11 članova, ušla je 7. listopada u Bosnu i Hercegovinu radi sudjelovanja u Memorijalnom padobranskom turniru "Pet zvijezda" u Banjoj Luci. Povratak ekipe Nebeske vidre u Srbiju planiran je za 10. listopada u večernjim satima", kažu iz Ministarstva obrane Srbije, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba.

Kako je ranije izvještavala Radiotelevizija Srbije (RTS), na državnim prvenstvima u padobranstvu već godinama najbolje rezultate postižu vojni padobranci iz 63. bataljuna.

Ekipno , također, najbolji tim Vojske Srbije su Nebeske vidre.

Šezdeset treći padobranski bataljun iz sastava Specijalne brigade Vojske Srbije često se spominje kao najvažniji za razvoj padobranstva u toj zemlji.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:15