StoryEditor
tekbiranje

Ministarstvo obrane se oglasilo o islamističkom mimohodu u Bužimu: Je li bilo pripadnika Oružanih snaga?

Piše desk  /  17.01.2022., 12:21h
Ministarstvo obrane u Vijeću ministara pokrenulo je postupak utvrđivanja činjenica u vezi s okupljanjem Zelenih beretki i eventualnog sudjelovanja pripadnika Oružanih snaga /BiH u Bužimu, gdje su uzvikivani pokliči "Allahu ekber" i pjevano da kreću u boj te da neće stati do Drine.

Na pitanje Srne hoće li i što ovo ministarstvo učiniti kada je riječ o događajima u Bužimu i istrazi o eventualnom sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga na skupu u tom mjestu, u Ministarstvu su istaknuli da su, u skladu sa svojim nadležnostima, po dobivanju zahtjeva za djelovanje inspektora 12. siječnja pokrenuli postupak utvrđivanja činjenica.

"U skladu s procedurama odmah je Ministarstvo obrane dodijelilo predmet nadležnim u komandiranju OS BiH, s ciljem utvrđivanja svih činjenica u vezi s događajem i poduzimanjem mjera iz njihove nadležnosti", rekli su Srni u ovom ministarstvu.

Naveli su da je od nadležnih u lancu komandiranja OS BiH traženo da, po završetku aktivnosti, dostave informaciju o poduzetim mjerama, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata.

Uznemirujuće snimke uniformiranih ljudi sa zelenim beretkama, ratnim zastavama tzv. Armije RBiH, koji uzvikuju Allahu ekber, pojavile su se 11. siječnja  na društvenim mrežama i nastali su u Bužimu.

U Bužimu se slavili 29 godina od vojne akcije Munja 93 koju je izvela tadašnja bužimska brigada.

Veliki broj mladih na snimkama je marširao u uniformama s ratnim zastavama takozvane Armije BiH uzvikujući Allahu ekber, a neki od sudionika imali su i maske na licima.

Snimke su objavljene na Facebook stranici Udruge Nanićevi Bužimljani, a među prisutnima je bilo i dosta djece.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:29