Article_Top_970x250

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo objavio sjećanje na osuđenog ratnog zločinca Rasima Delića

SKANALOZNO

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo objavio sjećanje na osuđenog ratnog zločinca Rasima Delića

tra 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Žalbeno vijeće Haaškog suda koncem lipnja 2010. godine odlučilo je da prvostupanjska presuda načelniku Glavnog stožera Armije RBiH, Rasimu Deliću, bude i konačna jer je on preminuo u travnju iste godine.. Tako čovjek, koji je izravno zapovijedao odredu „El Mudžahid, preteči današnjeg ISIL-a, osuđen je na sramne niske 3 godine zatvora.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i ministar Hajrudin Grabovica objavili su danas u tiskanom izdanju sarajevskog Dnevnog avaza sjećanje na ratnog zločinca Rasima Delića načelnika Glavnog stožera i generala Armije BiH, povodom desete godišnjice njegove smrti, piše Hrvatski Medijski Servis.

Ovakav skandalozni postupak ministra Grabovice, koji je dužnosnik SDA, još jedan je u nizu dokaza bošnjačkog licemjernog pristupa ideji građanske BIH koju, propagiraju.

Pitamo se hoće li  čin glorifikacije ratnog zločinca od strane Grabovice i njegovog ministarstva naići na oštru osudu međunarodnih institucija u BiH, u prvom redu OHR-a, OESS-a, Veleposlanstva SAD-a i Izaslanstva Europske unije, piše Hrvatski Medijski Servis.

Odavanje počasti Deliću nastavak je politike koja poručuje kako u BiH, ne samo da nismo isti u pravima mi koji smo živi, nego kako ni u smrti nismo svi isti. Postoje građani prvog drugog i trećeg reda. Postoje nacije prvog drugog i trećeg reda. Postoje pobijeni prvog, drugog i trećeg reda. Postoje zločinci koji su heroji i nevini ljudi koji su već osuđeni.

Gore napisano posebno je aktualno i zbog simbolike 16. travnja. Tada su se dogodila dva ratna zločina; u Ahmićima i u Trusini. I dok o stravičnom zločinu Armije BiH u Trusini danas nema ni slova u javnim i privatnim medijima u Sarajevu te za njih 22 mučki pobijena Hrvata ne postoje, obljetnica zločina HVO-a u Ahmićima danas je jedna od glavnih tema, unatoč aktualnoj globalnoj pandemiji koronavirusa.

Predvodnici bošnjačke politike jednostranim pogledom na događanja iz proteklog rata, glorificiranjem vlastitih zločina te slikom koju o Armiji BiH žele izgraditi kao jedinoj legitimnoj i pravovaljanoj vojsci pripadnicima druga dva naroda u BiH šalju poruku da je njihova verzija građanske BiH zapravo Islamska Republika Bosna i Hercegovina, a ne nikakva država pred zakonom jednakih građana.

Podsjećamo, Žalbeno vijeće Haaškog suda koncem lipnja 2010. godine odlučilo je da prvostupanjska presuda načelniku Glavnog stožera Armije RBiH, Rasimu Deliću, bude i konačna jer je on preminuo u travnju iste godine.. Tako čovjek, koji je izravno zapovijedao odredu „El Mudžahid, preteči današnjeg ISIL-a, osuđen je na sramne niske 3 godine zatvora.

Također, podsjećamo da su na pokopu ovog osuđenog ratnog zločinca prisustvovale Oružane snage (OS BiH) na što nitko nije reagirao.

Dnevnik.ba