StoryEditor
ministar hnž-a

Ministar Soldo i predstavnici braniteljskih udruga hodočastili u Sarajevo i Kiseljak

Piše fena  /  16.11.2022., 17:17h

Ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije Oliver Soldo, zajedno s djelatnicima tog ministarstva i predstavnicima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u srijedu se uputio na hodočašće u Sarajevo i Kiseljak.

Za hodočasnike je u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu služena sveta misa koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić nakon čega je uslijedio prijem kod nadbiskupa.

"Naša nakana zahvale Vama potaknuta je na hodočašću branitelja Majci Božjoj u Lourdesu 2017. godine, kada ste nas kao Vojni ordinarij u BiH priključili hodočasnicima, vojnicima, dočasnicima i časnicima iz Oružanih snaga BiH, hrvatske komponente koji baštine tradiciju HVO-a. Koračali smo zajedno, posjetili sva mjesta molitve i prigodne programe za hodočasnike. Također i danas čuvamo Vaše krunice, majice i druge darove prisjećajući se Vaše otvorenosti za nas i velikodušnosti'", istaknuo je ministar Soldo.

On je u ime svih nazočnih zahvalio nadbiskupu Tomi Vukšiću na prijemu i uručio darove – braniteljske proizvode.

Hodočašće je nastavljeno u Kiseljaku gdje su na središnjem trgu položeni vijenci s koordinacijom braniteljskih udruga i načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem-Ramljakom.

Nakon toga organiziran je zajednički ručak i druženje, priopćeno je iz Ministarstva za pitanje branitelja HNŽ-a.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:17