StoryEditor
dizanje mig-ova

Ministar obrane Srbije: Borbena gotovost nije podignuta samo zbog dronova s Kosova, Vojska Srbije je uočila određene objekte

Piše desk  /  02.11.2022., 09:26h

Ministar obrane Srbije Miloš Vučević izjavio da je predsjednik Aleksandar Vučić izdao naredbu za podizanje borbene gotovosti odmah nakon što su uočeni dronovi. Ti dronovi su ulazili na teritorij Srbije s Kosova, objašnjeno je ranije.

Vučević kaže da je odluka o podizanju borbene gotovosti donijeta "imajući u vidu iskustva na ukrajinskom frontu", da ne bi dolazilo do administrativnih kašnjenja u lancu zapovijedanja.

Vučević je rekao za RTS da je više bespilotnih letjelica uočeno, bila su različita kretanja, ali migovi-29 nisu patrolirali zbog dronova - vršili su policijsko patroliranje.

Vojska može i s helikopterima, topovima, avionskim mitraljezima odgovoriti na ove izazove, rekao je Vučević. Nije pitanje samo ulaska dronova u Raški okrug, VS je uočila određene objekte i u pravcu kretanja preko Topličkog i Nišavskog okruga, istaknuo je ministar Vučević.

Bespilotne letjelice snimale su jučer aktivnosti u Kopnenoj zoni sigurnosti i dvije kasarne.

Dronovi su nadlijetali područje Merdara i okolinu Raške. Premijerka Ana Brnabić istaknula je, gostujući na RTS-u, da podizanje borbene gotovosti Vojske ima veze s tim incidentom i da je riječ o pitanju sigurnosti Srba na Kosovu i problemima koji tamo postoje.

Vučević kaže da je riječ o pokušajima da se vrši promatranje položaja jedinica VS-a i određenih vojnih kasarni, prenio je B92.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:34