StoryEditor

Ministar Mektić: Ne interesira me tužba za klevetu, Ilija Lasić je predmet rada Tužiteljstva

Piše D  /  21.05.2018., 05:05h

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Dragan Mektić izjavio je danas Srni kako ga ne interesiraju najave da komesar MUP-a Hercegovačko-neretvanskog županije Ilija Lasić priprema tužbu protiv njega za klevetu.

On je istakao da je Lasić predmet rada Tužiteljstva BiH za koje očekuje da će korektno dovesti do kraja tu istragu.

Komentirajući navode da je odluku o migrantima, kao i neke druge, Vijeće ministara donijelo na zatvorenom dijelu sjednice, Mektić je rekao da prvi put čuje za pojam zatvorena sjednica i da "nema pojma ni kakva je zatvorena ni otvorena sjednica".

"Kakva je to zatvorena sjednica? Tko čini Vijeće ministara – ministri. I tko bi to još trebalo da bude? Za mene je zatvorena sjednica bez prisustva javnosti, a kvorum čine ministri", istakao je Mektić.

Davor Bunoza, odvjetnik komesara MUP-a HNŽ-a Ilije Lasića, rekao je danas Srni da će Lasić tužiti Mektića za klevetu.

On je naveo da je Lasić Odvjetničkom uredu iz Mostara dao ovlasti da tuže sve koji su ga optužili za državni udar. Bunoza je pojasnio kako će tužba ići zbog tvrdnji da je Lasić napravio državni udar u petak, 18. svibnja, kada je pred Konjicom policija HNK zaustavila konvoj migranata.

Komesar MUP-a HNŽ Ilija Lasić priprema tužbu za klevetu protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, potvrdio je ovo za N1 Lasićev odvjetnik Davor Bunoza. Bunoza je još kazao da se protiv Lasića ne vodi postupak zbog zaustavljanja konvoja sa izbjeglicama na Ivan sedlu, te pojasnio da je komesara MUP-a a HNŽ SIPA saslušala u svojstvu svjedoka.

Podsjećamo ministar Mektić je Lasića optužio za državni udar nakon što je MUP HNŽ zaustavio konvoj migranata iz Sarajeva u petak te najavio reakciju Tužiteljstva BiH.

"U zemlji u kojoj se ne poštuju odluke Ustavnog suda, neko je zaustavio privremeno konvoj s ciljem da spriječi nerede i da te osobe sigurno dođu u Salakovac. Ako je to državni udar, onda ja stvarno ne znam", kazao je odvjetnikt Ilije Lasića, Davor Bunoza.

Šta ćete poduzeti?

"U tijeku je pisanje tužbe za klevetu protiv odgovornih osoba", dodao je Bunoza.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 21:31