StoryEditor

Ministar Košarac: "Nisam se dugo zadržao"

Piše D  /  05.05.2020., 08:05h

Košarac je za klix.ba kazao da je organizator rođendanske proslave, liječnik Šabanović, veliki prijatelj njegove obitelji.

"Kada mi je majka bila bolesna, on je bio tu da pomogne. Kasnije, kada je bio bolestan moj stric, opet je bio tu. On je bio uz moju obitelj i ja takvog čovjeka ne mogu odbiti. Liječnik Šabanović je pomogao cijelu Sarajevsko-romanijsku regiju, kome god da je trebalo", izjavio je državni ministar.

Dodao je da nije znao da će u objektu biti puno ljudi niti tko će sve prisustvovati.

"Došao sam čestitati rođendan prijatelju, sjeo i popio piće. Nisam se dugo ni zadržao. Razumijem sve, postoje sankcije i neka je policija odradila svoj posao", poručio je Košarac.

Hoće li Košarac snositi određene sankcije i u SNSD-u zbog kršenja zakona, ostaje vidjeti.

Kirurgu Jusufu Šabanoviću, kako piše Klix.ba, sada prijeti suspenzija zbog korona-partya koji je u Sarajevu organiziran povodom njegovog rođendana.

Podsjetimo, sinoć oko 22 sata, nakon što je objavljeno da se odvija zabava, policija je prekinula korona-party na kojem je prisustvovalo blizu 20 osoba. Oni su, nepoštujući mjere Federalnog stožera civilne zaštite i Kriznog stožera ŽS, boravili u ugostiteljskom objektu koji je morao biti zatvoren, također naredbom nadležnih organa.

Pored Košarca, za stolom su bili i pjevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke, Šerif Konjević i drugi. Tu je bio i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić koji je inače član Znanstvenog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Županiji Sarajevo.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:39