StoryEditor

Ministar Grubeša o početku rada državnog zatvora

Piše D  /  14.02.2019., 12:02h

Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada državnog zatovra trebao bi se naći na sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH, potvrdio je za Radiosarajevo.ba državni ministar pravde Josip Grubeša.

Ministar Grubeša jučer je održao i konzultativni sastanak s predsjedateljem Vijeća ministara Denisom Zvizdićem i njegova dva zamjenika Mirkom Šarovićem i Vjekoslavom Bevandom.

„Na spomenutom sastanku definirali smo da će se materijal u vezi s datumom početka rada Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH naći na sljedećoj sjednici. Sjednica bi trebala biti održana do kraja ovog mjeseca“, pojasnio je Grubeša.

Dodao je kako očekuje da se napokon donese ova odluka.

„Nakon što se novi menadžment uspostavi, imat će obvezu raspisati natječaj i organizirati obuku za one koji dolaze na ovu poziciju“, rekao je Grubeša.

Podsjećamo, Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH i prekjučer je skinut s dnevnog reda Vijeća ministar BiH.

Grubeša je nakon posljednje sjednice kazao kako su na dnevnom redu trebale biti tri točke vezane za državni zatvor – jedna je bila prijedlog odluke o početku rada, druga o gašenju Jedinice za implementaciju projekta i treća da se nađu sredstva za Jedinicu koja radi već gotovo dva mjeseca te se ljudima trebaju isplatiti plaće, a postoje i neki materijalni troškovi.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:05