StoryEditor

Ministar Faladžić blokira sredstva Saudijskog fonda namjenjena bolnicama u Mostaru i Konjicu!?

Piše D  /  20.09.2019., 11:09h

Kada se govori o HNŽ-u, radi se o kreditu u iznosu 32 milijuna maraka koji je raspoređen za projekte u SKB Mostar, konjičkoj bolnici i RMC “Dr. Safet Mujić”. Najveći dio sredstava bi trebao biti iskorišten za izgradnju Klinike za dječje bolesti SKB Mostar, ali ministar Falaždić već skoro godinu dana projekt drži u ladici i ovim projektom želi trgovati kako je došao do određenih političkih ciljeva.

U pismu koje je jučer stiglo na bh. adrese, a koje je u posjedu portala Pogled.ba navodi se kako Fond još uvijek čeka objavu natječaja koji su ranije objavljeni, a koji znače početak realizacije planiranih projekata, piše Pogled.ba.

Potpisnik pisma Faisal M. AL-Kahtani, jedan od čelnika Fonda koji kreditira projekte u BiH zahtjeva da se odmah krene s implementacijom projekta i izbjegnu bilo kakva daljnja odlaganja.

Al-Kahtani traži i da mu se dostavi izvještaj o napretku u ovim projektima. S obzirom na način rada SDA u HNŽ-u od izbora do danas, moguće je da čelnik Saudijskog fonda dobije prazan papir jer je vodeća bošnjačka stranka odlučila blokirati sve procese u županiji dok ne budu ispunjeni njezini politički ciljevi.

Prema neslužbenim informacijama, pojedini hrvatski dužnosnici u HNŽ-u nedavno su tražili očitovanje ministra Faladžića o ovoj temi, ali odgovor još uvijek nisu dobili. Zbog toga će vjerojatno idućega tjedna biti podnesena krivična prijava protiv ministra iz SDA koji svojim odlukama blokira provođenje projekta koji ima značaj za zdravstveni sustav za idućih 100 godina.

Inače, predstavnici Saudijskog fonda su prije nekoliko tjedana zaprijetili povlačenjem sredstava ukoliko se uskoro ne krene s realizacijom planiranih projekata. Ni to nije bilo dovoljno da ministar Faladžić prestane s blokadama. Logičan slijed je da snosi zakonske posljedice za takvo ponašanje.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:54