StoryEditor

Ministar Bevanda demantirao tvrdnje zastupnika Nešića: Nepoznavanje procedura nije opravdanje

Piše D  /  08.04.2021., 01:04h

Prema ocjeni ministra Bevande, nepoznavanje procedura zastupnika Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenada Nešića nije opravdanje da se medijima daju netočne i zlonamjerne informacije o radu bilo koje institucije BiH, a time ni Ministarstva financija i riznice BiH. 

Naime, Nešić je ustvrdio kako ministar Bevanda i Ministarstvo financija i riznice BiH nisu ni nakon pola godine odgovorili kako je raspodjeljeno i potrošeno 42 milijuna KM namjenjenih za saniranje posljedica pandemije virusa Covid – 19 sa stavki izravni transferi i rezerviranja iz proračuna za 2020. godinu.  

Tim povodom ministar Bevanda obavještava zastupnika Nešića da je odgovor na njegovo zastupničko pitanje dostavljen Generalnom tajništvu Vijeća ministara BiH 11. veljače ove godine, te je na 29. sjednici Vijeća ministara održanoj 4. ožujka ove godine usvojen prijedlog odgovora pripremljenog u Ministarstvu financija i riznice BiH, a 5. ožujka ove godine nadležne službe su dostavile materijal Parlamentarnoj skupštini BiH.  

-Ne ulazeći u formiranje dnevnog reda, način dostave i kompletiranje materijala, Ministarstvo financija i riznice BiH svoj dio posla obavilo je sukladno procedurama i bez namjere da oteže ili skriva odgovore o utrošku javnog novca, tim prije jer su isti podaci već dostavljani i medijima i nevladinim organizacijama koje prate javnu potrošnju. Zastupnik Nešić dobit će ili je već dobio putem administrativnih službi odgovor na postavljeno zastupničko pitanje te ga može proslijediti medijima, kao i kritike na račun ministra Bevande i Ministarstva financija i riznice BiH  koje je prije bilo kakve provjere već priopćio javnosti - ističe se u priopćenju Ministarstva financija i riznice BiH.

Za informaciju zastupniku Nešiću i ostalim kritičarima, kako su dodali, traženi podaci su javni i već su objavljeni u „Službenom glasniku BiH“  (br. 65/20, 1/21,  2/21 i 6/21,) a zastupnik Nešić uz odgovor dobio je tabelarni prikaz utroška sredstava iz proračuna radi boljeg snalaženja i razumijevanja specifične materije, priopćeno je iz Ministarstva financija i riznice BiH.  

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:42