StoryEditor
nesreća kod vinkovaca

Ministar Banožić imao alkohola u krvi, vozio više od 80 km/h

Piše desk  /  14.11.2023., 08:22h

Nalazi krvi hrvatskog ministra Marija Banožića pokazali su da je imao 0,21 promil alkohola u krvi prilikom prometne nesreće u kojoj je stradala jedna osoba.

Banožiću je u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima uzeta krva kako bi se u slučaju operacija znalo ima li u krvi alkohola ili opijata, da bi se pravilno postupilo u slučaju anestezije, ali i da bi se znala njegova krvna grupa ako bude potrebna transfuzija.

Krv mu je uzeta oko pola sata nakon nesreće.

Prema njihovim informacijama, sad već bivši ministar večer prije nesreće bio je na druženju koje je potrajalo do kasno u noć.

Samo nekoliko sati nakon toga, rano ujutro u subotu, krenuo je u lov. Na tom putu skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

Bit će optužen za uzrokovanje nesreće iz nehaja. Naime, prema Kaznenom zakonu nehaj je sve ispod 1,5 promila.

Dakle, ako je osoba koja je izazvala prometnu nesreću u kojoj ima teško ozlijeđenih ili poginulih osoba bila pod utjecajem alkohola iznad 1,5 promila, neće se smatrati da je do nesreće došlo iz nehaja.

Banožić ni smrtno stradali vozač kombija u trenutku nesreće nisu bili vezani pojasom. Brzina kamiona koji je bivši ministar obilazio bila je 78 km/h, što znači da je brzina preticanja bila veća.

Nesreća se dogodila u 6:15 na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Kad se nesreća dogodila, Banožić je, kako se saznaje, išao u lov. Do nesreće je došlo kada je svojim terencem Nissan Terranom preticao kamion pa se sudario s kombijem. U to vrijeme na cesti je bila gusta magla.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:45