Article_Top_970x250

Minimalna plaća na Kosovu najmanja u regiji

okrugli stol

Minimalna plaća na Kosovu najmanja u regiji

velj 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije i zastupnik u Skupštini Kosova Visar Ymeri izjavio je da je ovo pitanje dugi niz godina bilo ostavljeno po strani.

Opoziciona Socijaldemokratska partija organizirala je danas okrugli stol o temi minimalne plaće na Kosovu, pod nazivom "Plata za život", javlja Anadolu Agency (AA).

SDP je uputio zahtjev za održavanje interpelacije u Skupštini Kosova u vezi sa iznosom minimalne plaće, te je zbog toga organizirao i današnji okrugli stol kako bi obavio konzultacije sa civilnim društvom i kako bi na Skupštinu izašli sa što boljim prijedlozima za rešenje tog pitanja.

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije i zastupnik u Skupštini Kosova Visar Ymeri izjavio je da je ovo pitanje dugi niz godina bilo ostavljeno po strani, podsjetivši da se minimalna plaća nije mijenjala od 2011. godine, iako je bilo mnogo ekonomskih kretanja i promjena plaća u javnom sektoru.

Po njegovim riječima, ovo pitanje je posebno aktualizirano nakon usvajanja zakona o plaćama, koji će u rujnu stupiti na snagu, a kojim neće biti obuhvaćen najveći broj zaposlenih na Kosovu koji rade u privatnom sektoru.

Dnevnik.ba