StoryEditor

Milović čestitao HDZ-u: Hrvati Bosne će ipak imati svoj glas u Saboru

Piše D  /  06.07.2020., 01:07h

"Središnja Bosna po prvi put ima zastupnika u Hrvatskom Saboru. Iako sam to želio biti ja, nije mi žao što je to upravo Radoje Vidović iz Kreševa. Naprotiv. Radoje je pošten i vrijedan čovjek, i na tom mjestu učinit će mnogo. Sada kad su izbori prošli, mogu slobodno reći i da su Božo Ljubić i Željko Raguž iz prošlog mandata učinili nevjerojatan preokret u percepciji zastupnika iz 11. izborne jedinice. S Radojom bi taj zaokret mogao zahvatiti i Bosnu. Barem središnju", napisao je Milović na društvenoj mreži Facebook.

"Što se tiče liste MOST/HRS na kojoj sam bio, ima nekih dobrih i nekih loših rezultata.   Dobri su da je lista doprinijela većem odzivu birača u 11. izbornoj jedinici. Sa 20.000 na izborima 2016. na skoro 30.000 na izborima 2020. Dakle, osim motivacije glasača koji su glasovali za ovu listu, više motivirani su bili i glasači drugih lista.  Druga dobra stvar je da je MOST u 11. izbornoj jedinici, gledajući procentualno, prošao bolje nego u Hrvatskoj, gdje im je sva infrastruktura.  Treća dobra stvar jeste da je mlada ekipa iz HRS-a pokazala da među BH Hrvatima ne vlada stranačko jednoumlje", smatra.

Pobjednička stranka, dodao je Milović, opet procentualno gledajući, ostvarila je ove izbore 0,3% bolji rezultat nego prošle izbore - sa 62,72% na 63,02%. 

"To nam govori o njihovom ukupnom rejtingu među BH Hrvatima, kao i opozicionim potencijalima tog biračkog tijela. Sa skoro 12% osvojenih glasova MOST i HRS trebaju biti zadovoljni jer su pokazali da su najjača opoziciona hrvatska stranka u BiH", napisao je Milović. 

REZULTATI IZBORA - POŠTENI. POGLEDI BOŠNJAČKIH I HRVATSKIH ŠOVINISTA - UJEDNAČENI. Sami rezultati Središnja Bosna po...

Objavljuje Tvrtko MilovićPonedjeljak, 6. srpnja 2020.

Hrvate izvan RH u Saboru će predstavljati Zdravka Bušić, Nevenko Barbarić i Radoja Vidović.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 11:04