StoryEditor

Milošu Obradovu određen pritvor, osumnjičen za ubojstvo Damira Ostojića

Piše D  /  25.08.2019., 08:08h

Sumnjiči se da je u Sarajevu, sa Srećkom Trifkovićem i Stefanom Samardžijom, koji se već nalaze u pritvoru, prošle godine ukrao, skrivao i prevezao vozilo koje je korišteno u noći likvidacije Ostojića, piše Avaz.

Obradov je nakon saslušanja u tužiteljstvu u Banjoj Luci sproveden u Okružni sud, koji je izrekao mjeru pritvora.

Pritvor je zatražen zbog težine kaznenog djela, bojazni od bježanja, kao i da bi osumnjičeni na slobodi mogao sakriti, falsificirati ili uništiti tragove bitne za kazeneni postupak, utjecati na svjedoke, ali i biti stvarna prijetnja po javni red.

Obradova su jučer uhitili pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo na zahtjev MUP-a Republike Srpske, a sinoć je sproveden u Banja Luku u prostorije Uprave za organizirani kriminal.

Obradov je uhićen odmah nakon što je pušten iz pritvora u kojem je bio zbog istrage ubojstva sarajevskih policajaca, piše Avaz.

Damir Ostojić ubijen je u rujnu prošle godine u Kozarskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, kada je ubojica u njega i suprugu, koji su naišli u terencu, ispalio rafal.

Nekoliko dana nakon zločina policija je u Piskavici, nadomak Banja Luke, pronašla zapaljeni automobil i u njemu automatsku pušku, korištene u ubojstvu.

Istragom je utvrđeno da je to vozilo mjesec i po dana prije pronalaska ukradeno u Sarajevu.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:36