StoryEditor
lider snsd-a

Milorad Dodik najavio da će Laktaši uskoro dobiti status grada

Piše Desk  /  12.02.2022., 14:00h
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i lider SNSD-a najavio je danas da će Laktaši u iduća tri mjeseca dobiti status grada i istaknuo da će s razine RS-a biti izdvojeno šest milijuna KM za izgradnju srednjoškolskog centra u ovoj općini.

"Laktaši su po uplati PDV-a treća općina u Republici Srpskoj, te ispunjavaju uvjete da postanu grad", izjavio je Dodik novinarima u Laktašima.

On je rekao da je danas s načelnikom općine Miroslavom Bojićem razgovarao o razvojnim planovima za Laktaš u oblasti prometa, prosvjete, turizma, ali i rješavanju problema eksploatacije šljunka.

Bojić je nakon susreta istaknuo da je pri kraju izrada projektne dokumentacije za zgradu srednjoškolskog centra koji će imati veliki značaj, budući da 1.200 djece iz ove općine pohađa srednje škole u Banjoj Luci.

Sastanku u zgradi Općinske uprave prisustvovali su ministrica financija Republike Srpske Zora Vidović, ministar prometa i veza Nedeljko Ćorić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić, kao i direktor Javnog poduzeća "Autoputovi RS" Dušan Topić i direktor poduzeća "Aerodromi RS" Milan Račić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:58