StoryEditor
srpski novinar

Milojko Pantić: Laž Tanjuga u Dnevniku RTS-a je za samo dva sata pokrenula tenkove JNA prema Vukovaru, a građane Novog Beograda izvela na ulice

Piše Desk  /  16.10.2021., 15:13h
Bio sam dežurni sportski novinar u Dnevniku Radio televizije Srbije (RTS) kolovoza 1991. Na samom kraju Dnevnika pročitana je dramatična vijest ilustrirana gomilom crnih plastičnih vreća u kojima se u to vrijeme iznosilo smeće iz stanova, piše Milojko Pantić, novinar iz Srbije, za portal "Danas".

Državna agencija Tanjug je javila da su u okolini Vukovara pronađena iskasapljena tijela srpske djece koje su ubile ustaše.

Dva sata poslije te izmišljene vijesti u Dnevniku, tenkovi JNA su krenuli prema Vukovaru a građani Novog Beograda obmanuti lažnom viješću ispratili su to posipajući ih cvijećem.

A kada je u Večernjim novostima objavljena čuvena slika velikog srpskog realiste Uroša Predića „Dječak na majčinom grobu“ s potpisom ispod slike: „Fotografija srpskog dječaka kome su ubili majku“, sebi sam stavio u zadatak da ću dok sam živ, svjedočiti protiv projektanata najveće ratne nesreće u Europi poslije Drugog svjetskog rata.

Protiv Slobodana Miloševića, najvećeg političkog zločinca otkad postoji Srbija, i njegovog omiljenog „opozicionara“ ratnog zločinca Hulje Šešelja.

Znao sam da se iza njihove morbidne zamisli očuvanja vlasti po svaku cijenu i poslije pada komunizma krije stvaranje nekakve Velike Srbije putem navodne obrane ugroženog srpstva i u ime nekakvog srpskog nacionalnog korpusa koji „ne zna da radi ali zna da se bije“.

Ostatak intervjua pročitajte na poveznici.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:12