StoryEditor

Miljević: Podignuta treća optužnica protiv Mamića, moguć novi zahtjev Hrvatske za izručenjem

Piše D  /  24.09.2019., 01:09h

Miljević je istaknuo za sarajevsku N1 televiziju da obvezni uvjet bez kojega nema izručenja uvjet "identiteta norme".

"To znači da zemlja od koje se traži izručenje i zemlja koja traži izručenje moraju imati s obje strane opisana ponašanja u ugovorima. Točnije, uvjet za izručenje je da u obje zemlje postoji kazneno djelo za koje se okrivljeni tereti. Postoji slično djelo u Zakonu federacije i postoje neka preklapanja, ali nisu ista. Na teritoriju BiH nema kaznenog djela za koje se Mamić tereti u Hrvatskoj", rekao je Miljević.

Upitan je li ovo kraj, odnosno može li Mamić ipak biti izručen Hrvatskoj, Miljević je kazao:

"Ja to ne znam. Ne znam šta će državne institucije poduzeti. Za Mamića je raspisana i treća optužnica. To će biti novi segment i ne mora značiti da Hrvatska više ne može zatražiti izručenje Zdravka Mamića", rekao je.

Miljević je rekao i kako je Mamić očekivao ovakvu odluku Suda BiH, ali je dodao da sve te okolnosti, pogotovo potvrđivanje druge optužnice, povećava njegovu nervozu jer sve to jako dugo traje.

"Ne možete protiv iste osobe voditi više postupaka nego bi ih trebalo spojiti. Ja očekujem ukidanje prvostupanjske presude jer su počinjene mnoge greške u žalbenom postupku", dodaje Miljević.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:49