Article_Top_970x250

Milinović: 'Slomio sam samo ključnu kost, spasila me dobra forma i to što sam sportski tip'

jurio 230 km/h i pao

Milinović: 'Slomio sam samo ključnu kost, spasila me dobra forma i to što sam sportski tip'

lip 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: 24sata

Darko Milinović je pao s motora na Grobniku u nedjelju. Odmah je hospitaliziran u KBC-u Rijeka gdje su mu liječnici ugradili vijak u slomljenu kost, a slijedi mu oporavak od mjesec i pol dana...

Sreća pa sam u odličnoj tjelesnoj kondiciji, zato ću se i brže oporaviti. Dobra forma me spasila. Da je netko tko nije sportski tip ovako pao, ne znam kako bi prošao, kaže za 24sata.hr ličko-senjski župan Darko Milinović, koji je u nedjelju, nakon pada s motora na Grobniku, slomio ključnu kost.

Odmah je hospitaliziran u KBC-u Rijeka gdje su mu liječnici ugradili vijak u slomljenu kost, a Milinoviću slijedi oporavak od mjesec i pol dana. Već sada, kaže, lagano miče rukom. Na poziv se danas javio taman kada je bio u pripremama za odlazak kući iz bolnice.

Pao sam na zavoju, na kraju ciljne ravnine, pri brzini od 230 kilometara na sat. Nisam siguran je li razlog pada bio kočenje ili, možda, masna mrlja na stazi. Imam snimku, ali se iz nje ne uspijeva razaznati što se dogodilo – priča Milinović, koji već dulje vrijeme redovito odlazi na vožnje na Grobnik, iz vlastitog gušta.

Ponosni je vlasnik moćnog trkaćeg Suzukija RF od 200 konjskih snaga, koji je još dodatno prerađen za jurnjavu po pisti. Prije nekoliko godina se, kaže, sam sebi zakleo da motor više nikada neće voziti po cesti, pa zato, čim uhvati vremena, odlazi isključivo na grobničku stazu. Sretan je Dado što je pri nenadanom padu sve relativno dobro prošlo, s obzirom na to kako je moglo biti, a i Suzuki nije jako oštećen. Budući da je samo klizao po stazi, i nije ništa udario, stradale su mu ručke i plastični dijelovi. A obitelj, kako se oni nose s ovom ljubavi prema ekstremnim brzinama?

- Što reći, zabrinuti su, naravno. Otac mi je jučer, kad se nisam javljao, rekao da ga pustim neka umre u miru, a ne uz ovakve šokove – uz smijeh kaže Milinović.

Dnevnik.ba