Article_Top_970x250

Milin djed objasnio zašto žele dati novac od kuće za bolesnog dječaka

liječenje

Milin djed objasnio zašto žele dati novac od kuće za bolesnog dječaka

tra 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: RTL

Marin Rončević, Milin otac, uplatit će 400 tisuća kuna od prodaje svoje kuće za pomoć 10-godišnjem teško bolesnom Šimunu Petru iz Maslenice, objavila je humanitarka Iva Funtek na Facebooku.

Ovu vijest su za Index potvrdili Marin i Marinov otac, Vladimir Rončević.

"On je sa svog i Sanjinog privatnog tekućeg računa odlučio transferirati 400 tisuća kuna. To je lova od kuće", potvrdio nam je Milin djed.

Ipak, Petrov otac kaže da neće prihvatiti taj novac.

"Duboko sam dirnut gestom oca male Mile, Marina Rončevića. Nisam se još čuo s njim, ali ja ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće", rekao je za Novi list Tomislav Maruna, pojašnjavajući kako se i sam prije par godina našao u situaciji da je htio založiti obiteljsku kuću kako bi mogao platiti troškove liječenja sinu u Grčkoj.

Djed objasnio zašto žele dati novac

No Milin djed Vladimir Rončević kaže da se njegova obitelj tog novca već odrekla.

"Ovaj je novac s njihovog privatnog tekućeg računa. Kako je rekao, prodat će kuću i novac donirati, bez obzira na to kako završilo liječenje Mile, u korist neke druge djece", kazao je Milin djed Vladimir Rončević za RTL.

"To nema dakle veze s ovim računom koji je za malu Milu. Taj žiro-račun je zabetoniran. S njega će, nakon uplate Dječjoj bolnici, jedina isplata krenuti prema Fondu koji namjeravamo osnovati za liječenje sličnih slučajeva", dodaje Rončević.

Dnevnik.ba