StoryEditor

Milićević: Vlada FBiH nije predvidjela nabavku službenih automobila

Piše D  /  29.12.2020., 04:12h

Odgovarajući na više pitanja koja su zastupnici tijekom njihovih diskusija postavili predlagaču u vezi s proračunom, Milićević je između ostalog kazala da Vlada nije predvidjela nabavku službenih auta ni za vlastite potrebe ni za potrebe njenih službi, a da su dosad, po tom osnovu napravljene i uštede, prenosi Fena.

Proračunskog suficita vjerojatno neće biti, kazala je, odgovarajući na jedno od narednih zastupničkih pitanja.

U vezi sa specijalnom revizijom financijskog poslovanja, Milićević je odgovorila da prema sadašnjim pravilima, odgovornost za plan revizije ima isključivo zajednička komisija čiji su članovi iz oba doma Federalnog parlamenta, a ne Vlada.

Na jedan od upita, pojasnila je u ime Vlade i situaciju vezanu za nabavku cjepiva protiv koronavirusa za Federaciju BiH. Obrazložila je da odlukom Vijeća ministara, Bosna i Hercegovina ulazi u grupaciju COVAX sistema i da je Federacija ispoštovala obveze.

Usporedo s trkom na tržištu tko će dobiti dozvolu za cjepiva, stigao je zahtjev da BiH uplati cijeli iznos.

Novac u FBiH nije bio problem, po riječima ministrice Milićević, već moment u tjednu u kojem je to trebalo i tehnički izvesti. Inače, u COVAX-u još nema cjepiva spremna za distribuciju, zaključila je ministrica financija o ovoj temi.

Zastupnici će se o predloženom proračunu Federacije BiH za 2021. izjasniti na današnjoj sjednici nakon što Vlada razmotri njihove podnesene amandmane.

Za sutra je najavljeno i zasjedanje Doma naroda Federalnog parlamenta te je proračun za 2021. najavljen također kao prva točka dnevnog reda.

Odobri li ga danas Zastupnički dom, a sutra u istoj formi i Dom naroda, Federacija će pravovremeno dobiti proračun za narednu godinu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:32