StoryEditor

Milićević: 200 milijuna KM županijama i nižim nivoima vlasti u rebalansu proračuna

Piše D  /  28.04.2020., 05:04h

– Federalna ministrica financija Jelka Milićević izjavila je izaslanicima na izvanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da zasigurno ne mogu biti zadovoljni rebalansom ovogodišnjeg proračuna FBiH, kao i zakonom o njegovom izvršenju jer "niko nije ni u resornom ministarstvu".

- Ono što smo se trudili jeste da ćemo imati pad prihoda od 15 posto. S jedne strane to je nešto što mi želimo da ostane, a s druge strane je uistinu nužna intervencija za mjerama koje će koliko toliko očuvati gospodarstvo i stvoriti preduvjete da se izgubljena radna mjesta vrate - kazala je Milićević, prenosi Fena.

Izmjene proračuna zasnivaju se na tome da se nadomjeste izvori financiranja.

Govoreći o uspostavi Stabilizacijskog fonda pojasnila je da su to sredstva proačuna koja će kroz Ministarstvo financija subvencionirati doprinose na najnižu plaću.

- Prema našim procjenama to je 320.000 uposlenih u Federaciji BiH i otprilike planirana sredstva su 488 milijuna KM, a bila su 500 milijuna. Dakle, napravljena je korekcija u Zastupničkom domu za 12 milijuna KM - kazala je Milićević.

Među novinama, istaknula je da je u rebalansu proračuna 200 milijuna KM namijenjeno nižim nivoima vlasti, županijama.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:38