StoryEditor
zastupnik mosta

Miletić u Saboru: "Zamislite da je Thompsonov gitarist optužen za trgovanje djecom. Pa zapalili bi ga na lomači"

Piše desk  /  18.01.2023., 14:21h

Zastupnik Mosta Marin Miletić u srijedu se, za vrijeme pojedinačne rasprave u Saboru, osvrnuo na slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji, i to zato što su, prema optužnici, pokušali trgovati djecom.

Miletić smatra da slučaj nije poprimio dovoljnu medijsku pozornost niti da su uključeni akteri dovoljno kritizirani u hrvatskoj javnosti, s obzirom na mogućnost počinjenja opasnog djela trgovanje djecom u pokušaju. Zapitao je kakva bi situacija bila da su među optuženicima neki vijećnik Mosta ili, pak, gitarist pjevača Marka Perkovića Thompsona. Aludirao je time, podsjetimo, na činjenicu da su među uhićenima vijećnik mjesnog odbora iz stranke Možemo i LGBT aktivist Noah Kraljević te gitarist rock benda "Hladno pivo" Zoran Subošić.

"Možete li zamisliti kako bi se tada pisalo u medijima o Mostovu vijećniku i gitaristu Marka Perkovića Thompsona? Znate li koliko bi nam skakali po glavama i difamirali nas, pljuvali, omalovažavali, spremili lomaču, polili je benzinom i zapalili? Nitko ne bi rekao: 'Pričekajte da završi sudski proces, onda ćemo razgovarati kolika je krivica Mostova vijećnika pod optužbom da je uhićen pod optužbom trgovine djecom.'

Možete li to zamisliti? Naravno da ne možete. To je rezervirano za vijećnike samo neke stranke, koje mediji čuvaju na svom pijedestalu. To nije pošteno, to su kriteriji dvostrukih mjerila", kazao je Miletić, nakon čega je zapitao koliko je djece u Hrvatskoj posvojeno iz DR Kongo otkako je tamo u srpnju 2016. zakonom zabranjeno posvajanje djece. Osudio je i hrvatske pravne institucije koje su, kaže, prebacivale odgovornost jedna na drugu i zamuckivale kada ih se pitalo za "slučaj Kongo".

"Djecu moramo zaštititi bez obzira na stranačke boje dresa, moramo spriječiti svaku trgovinu djecom", zaključio je Miletić.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 22:07