StoryEditor
zastupnik mosta

Miletić: Rusija je energente prodala azijskom tržištu, Hrvatska "fasovala"

Piše hina  /  12.07.2022., 16:11h

„Osudili smo rusku agresiju na ukrajinski narod, no što smo dobili sa sankcijama Rusiji“, upitao se Miletić u saborskom govoru na slobodnu temu.

Zastupnik Marin Miletić (Most) upitao se u utorak što je Hrvatska dobila uvođenjem sankcija Rusiji te odgovorio da smo dobili da je Rusija svoje energente prodala na azijsko tržište i da je Hrvatska „fasovala“.  

„Osudili smo rusku agresiju na ukrajinski narod, no što smo dobili sa sankcijama Rusiji“, upitao se Miletić u saborskom govoru na slobodnu temu.

Dobili smo, odgovorio je, da je Rusija svoje energente prodala na azijsko tržište i da je Hrvatska je „fasovala“, da građani imaju cijene koje divljaju, da ljudi ne mogu pokrivati  račune, da sve raste…

Zanima me logično pitanje  tko je za to odgovoran, kazao je, upitavši se ima li netko „na pozicijama moći“ da razmišlja samo  tri mjeseca unaprijed, da se pita što se napravilo da ljudima osigura hranu?

Spajić: Država je u najgoroj ekonomskoj i ljudskoj krizi

Zbrajajući učinke skore, druge godišnjice aktualnog saborskog saziva, Danijel Spajić (DP) ustvrdio je da se Hrvatska nalazi u najgoroj ekonomskoj i ljudskoj krizi od Domovinskog rata.

Narod je duboko podijeljen i nezadovoljan, država nam je opljačkana, a za to nitko nikad nije odgovarao, kazao je i naveo da o toj dubokoj podijeli šute svi – mediji, akademska zajednica, „na žalost i Katolička crkva koja bi trebala ostati zadnja linija obrane“.  

Tvrdi i kako u hajci na Domovinski pokret, unatrag mjesec dana, sudjeluju gotovo svi. „Dovoljno je poslušati ministra Grlića Radmana kad gorljivo traži ratne zločine u drugim ratovima i državama, a ne govori o zločinima JNA koja je napala Hrvatsku. I zato Plenković uspije poslati svog ćatu Kapulicu da ide nagovarati Ivana Penavu, predsjednika DP-a, da ne traži da se procesuiraju zločini u Vukovaru, da od toga odustane“, izjavio je Spajić.

Kaže da Penava nije poslušao Kapulicu, „jer su njemu i DP nacionalni interesi iznad svih drugih interesa“.

Deur zagrebačkoj vlasti: Primjer ste da uvijek postoji gore

Ante Deur (HDZ) kritizirao je aktualnu zagrebačku gradsku vlast kojoj je na čelu koalicija Možemo i SDP-a.

Kaže da su ove godine na svim vrtićima grada Zagreba postavljene liste upisane djece, da je jedna stranica primljenih, a dvije liste onih koji nisu primljeni.

„Žalosno je da osim priče o tome kako se stalno radi i traže rješenja, nema ništa drugo. Čujemo samo aktivističke pokliče o pogreškama prošle vlasti“, izjavio je i vladajućima poručio kako je vrijeme da shvate  kako su oni sada vlast koja je dužna raditi.

„Živi ste primjer da uvijek postoji još gore i da se ne može (…) od zelenih politika, koje su dio vašeg programa, ostao je samo otpad koji se nagomilao po gradu“, poručio je.

Očekivanja od novog ministra financija

Marin Lerotić (IDS) iznio je očekivanja od budućeg ministra financija Marka Primorca. 

Prava porezna reforma bi trebala rasteretiti poduzetnike i građane, potaknuti investicije i potrošnju te ubrzati proces izlaska iz krize, toga do sada nije bilo, ali sada to očekujemo, s obzirom na izjave budućeg ministra, naglasio je. 

Navodi i što bi trebalo provesti kao suštinsku reforma poreznog sustava: fiskalnu decentralizacija, a uz to paralelno i funkcionalnu decentralizaciju.

To znači prenošenje ovlasti i mogućnosti financiranja na lokalnu i regionalnu razinu, precizirao je. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:07