StoryEditor
zov rodnog kraja

Milenko se zbog ljubavi iz mladosti vratio iz Švedske u Hutovo

Piše desk  /  16.02.2022., 09:15h
Da ljubav ne poznaje granice ni godine svjedoči 68-godišnji Milenko Konjevod, koji se zbog rasplamsale ljubavi s djevojkom iz mladih dana vratio iz bogate Švedske u raseljeno Hutovo na jugu zemlje, gdje žive, kako kažu, bolje nego ikada u životu.

Milenko za Klix.ba priča kako je prije 15 godina, kad je dolazio iz Göteborga u posjet roditeljima u Hutovo, išao do Neuma u trgovinu i tu sreo svoju ljubav iz mladosti - Anu s kojom sada uživa u svakom danu.

"Iznenađen i oduševljen sam je pozvao na piće, da se ispričamo, jer se zaista godinama nismo vidjeli. Tu sam doznao da je ona udovica, a kako sam ja bio razveden, ništa nas nije sprječavalo da nastavimo našu ljubavnu priču. To je bilo to, i više se nismo rastajali", kaže Milenko kojem je taj odlazak u Neum potpuno promijenio život.

Ana, koja je inače iz Dubrovačkog primorja, gdje se Milenko školovao i stekao prvo radno iskustvo konobara, kaže kako nikad nije imala želju živjeti u inozemstvu, ali da je ljubav s Milenkom sve promijenila.

"Ja tada nisam radila, a njemu je trebalo još malo vremena do mirovine, tako da je bilo sasvim prirodno da pođem s njima. Ali je bilo i logično da ga vratim ovamo natrag", kaže Ana uz osmjeh i dodaje kako je to njena najbolja odluka u životu.

Iskustvo koje je doživjela u bogatoj Švedskoj smatra neprocjenjivim, ali život koji živi s voljenim čovjekom u njegom rodnom mjestu je, kako kaže, poput priče iz najljepše bajke.

Obnovili su kuću njegovih roditelja i uredili je u modernom stilu te su apsolutno posvećeni jedno drugom i uživaju u svakom trenutku.

Kako su oboje vitalni i naviknuti na rad, uz kuću su oživjeli i plodna tla, pa tako imaju svoje voćnjake i povrtnjake te s velikom radošću spremaju zimnice, što ranije nisu mogli.

"Što se tiče novca, mi bismo sve sebi mogli kupiti, da ništa ne radimo, ali nismo takve osobe. Volimo raditi i osjećamo se dobro u tome", kaže  ovaj zanimljivi par koji ne izostavlja ni druženja, pa tako često imaju goste u svom prelijepom domu, ali rado i putuju te upoznaju nova mjesta.

Iako je Hutovo selo već na izdisaju, sa svega oko 70 stanovnika, zbog loše prometne infrastrukture, za njih je "raj na zemlji" nakon dugogodišnjeg života u gradskim gužvama, a vjeruju da će nova prometnica Stolac - Neum ponovo oživjeti to mjesto, bar vikendom, jer sada se novom cestom do Neuma može stići za samo 10 minuta.

Dnevnik.ba

29. siječanj 2023 16:45