StoryEditor

Milas u Posavini: Vlada RH čini sve kako bi položaj Hrvata u BiH bio što bolji

Piše D  /  25.02.2021., 04:02h

- Cilj sastanka bio je ojačavanje lokalnih sredina, te uvezanost lokalnih sredina, županija, federalne i državne vlade, što bi u konačnici trebalo donijeti realizaciju brojnih projekata i programa i projekata prekogranične suradnje koji bi ovom prostoru kao i drugim omogućili kvalitetniji život i bolji standard - kazao je načelnik Oršolić.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović podsjetio je da se sastanak u ovom formatu održava svakih mjesec do mjesec i pol dana, a domaćin sljedećeg sastanka bit će Kiseljak 15. travnja, priopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH, prenosi Fena.

- Danas smo razgovarali o svim problemima lokalne samouprave da vidimo kako možemo, i kroz koordinaciju s višim razinama vlasti u BiH, pomoći da se realiziraju svi projekti koje smo u kampanjama u zadnjih pet-šest mjeseci obećavali našem glasačkom tijelu od Posavine do juga Hercegovine. S druge strane, s nama su ovdje i naši dragi prijatelji koji čine strukturu Vlade Republike Hrvatske zbog projekata koji se vežu za financiranje s te razine vlasti - kazao je Čović.

Na sastanku je analizirana i aktualna politička situacija u BiH te su prezentirani rezultati razgovora s međunarodnim institucijama i predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA) o procesu izmjena Izbornog zakona BiH.

- Teme su bile i pandemija koronavirusa, nabavka cjepiva te migranati. Drago mi je da smo danas mogli u ovakvoj atmosferi osjetiti da će biti realizirano sve ono što je obećano i sve što smo planirali da će biti dio planova i naših općina i gradova, ali i naših županija, entitetske i državne vlasti - dodao je Čović.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas istaknuo je da Vlada Republike Hrvatske, kroz politiku programa i projekata, čini sve kako bi položaj hrvatskog naroda u BiH, odnosno njegov svakodnevni život bio što bolji.

- U tom kontekstu odradili smo dosta projekata, planiramo to i dalje činiti na zadovoljstvo svih, a i raditi neke iskorake, kao što je nacionalni program, odnosno program koji će se odnositi na Hrvate u Bosni i Hercegovini, na jedinice lokalne samouprave, po čijim detaljima i drugim oblicima i okvirima ćemo se dalje dogovoriti. Mislim da će to biti doista ono čemu težimo svi, a to je pokazivanje zajedništva, pripadnosti istom narodu i inicijativa i aktivnosti koje će doprinijeti da ljudi ostaju na mjestima svog rođenja, odnosno da tu žive i rade i stvaraju sve ono što je potrebno za dobar život - kazao je Milas, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 03:19