StoryEditor

Milas i izaslanstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate posjetili Jajce

Piše D  /  19.07.2018., 05:07h

Izaslanstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, predvođena državnim tajnikom Zvonkom Milasom, posjetilo je u četvrtak Općinu Jajce.

Općinski načelnik Edin Hozan i predsjednik Općinskog vijeća Ivo Šimunović zahvalili su na dugogodišnjoj podršci Vlada Republike Hrvatske projektima čiji je cilj razvitak i bolji životu svih građana Jajca.

Milas je u svom obraćanja istaknuo kako su rezultati zajedničkog rada i suradnje itekako vidljivi te da je vidljivo djelovanje Hrvata koji daju poseban doprinos, kako u očuvanju kulturne baštine, tako i u drugim segmentima razvoja.

Naglasio je da će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i dalje pružati podršku i pomoć da se takav trend razvoja nastavi.

"Jajce je grad prirodnih ljepota i grad kulture koji treba oplemeniti na način da ta kultura osigura svim građanima ugodan život i ne samo njihov opstanak, već i da Jajce postane mjesto gdje će ljudi dolaziti i rado na tom području živjeti", poručio je Milas, prenosi Fena.

Nakon sastanka s predstavnicima Općine Jajce hrvatsko izaslanstvo posjetilo je crkvu Svete Marije i Opću bolnicu Jajce te Franjevački samostan Sveti Luka, a boravak u Jajcu završen je radnim sastankom s predstavnicima Hrvata općine Jajce.

Službeni boravak u Bosni i Hercegovini nastavlja se današnjim posjetom Varešu, priopćeno je iz ureda Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:59