StoryEditor
ured hrvatskog predsjednika

Milanovićev ured: "Neprihvatljivo je što PIC prešućuje konstitutivne narode, njihov izvještaj ima sve elemente kolonijalne uprave"

Piše desk  /  08.12.2021., 19:22h
Danas objavljeni izvještaj Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH ima sve elemente kolonijalne uprave, a kakva se sustavno pokušava nametnuti BiH, ističe se u odgovoru Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića na zamolbu Hrvatskog Medijskog Servisa za komentar komunike Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) u kojem su iz definicije BiH izostavljeno da je to država, osim dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

-Dobro je da se „politički direktori“ koji sjede u tom Upravnom odboru zalažu za stabilnu, sigurnu i prosperitetnu BiH, ali nije ni dobro niti prihvatljivo što u svom zalaganju opet, očekivano, zaboravljaju i prešućuju kako u BiH postoje tri konstitutivna naroda: Bošnjaci, Srbi i Hrvati, naglašava Ured predsjednika Hrvatske.

Poštivanje Općeg okvirnog sporazuma, za mir znači i poštivanje jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda, uključujući njihovo pravo na legitimnu zastupljenost u svim tijelima vlasti, ističe se pisanoj izjavi Ureda predsjednika Hrvatske za HMS.

-Dakle, poruka je političkim direktorima: BiH jest jedinstvena, suverena država koja se sastoji od dva entiteta, ali i od tri konstitutivna naroda. Hrvati su bili, jesu i bit će konstitutivni narod u BiH ma što pisalo u njihovim izvještajima, naglašava Ured predsjednika Hrvatske.

Dnevnik.ba

22. veljača 2024 21:58