StoryEditor
izbori u hrvatskoj

Milanovićev glasnogovornik: "Dobili smo informaciju da Plenković bježi iz Hrvatske"

Piše desk  /  11.04.2024., 18:34h

Nastavlja se saga u komunikaciji između Zorana Milanovića i Olega Butkovića, a u raspravu se umiješao i Milanovićev glasnogovornik.

"Plenkovićev raspored za petak i sve iduće dane je prazan! Dobili smo informaciju da bježi iz Hrvatske jer se boji uhićenja zbog krađe 139 milijuna eura iz INA-e. Sada još čekamo potvrdu informacije od Butkovićeve krave", poručio je na X-u Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Naime, Ured predsjednika  Milanovića objavio je na svojim stranicama raspored za petak. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je tvrdio da je Milanović planirao podnijeti ostavku u petak, a kao dokaz je priložio screenshot koji pokazuje da predsjednikov raspored u tom trenutku još uvijek nije bio objavljen.

Inače, Ured predsjednika svaki dan objavljuje novi raspored za idući dan. Milanović će u petak od 10 sati i 40 minuta obići interpretacijski centar Kuću tambure - Slavonska notna bajka na tvrđavi Brod u Slavonskom brodu. 

Prepucavanja traju danima

Prepucavanje ministra i predsjednika koje traje već danima u četvrtak ujutro je prvi započeo Butković najavom Milanovićeve ostavke. "Dobro jutro Zorane, što ja to čujem? Sutra daješ ostavku! Panika, ha? Kampanja ti je u rasulu, krčmar (kako me posprdno zoveš) razotkrio te kao lažova i sada tražiš šok terapiju da probaš napraviti preokret", napisao je Butković na društvenim mrežama. 

Milanović je ubrzo odbacio nagađanja o ostavci. Na pitanje novinara da komentira Butkovićeve tvrdnje, Milanović je rekao: "On je lažov. Taj čovjek laže. I mi trebamo vjerovati jednom lažovu nakon njegovih konzultacija s kravom. Nek se nastavi konzultirati s kravom". Na dodatno pitanje o ostavci ponovio je da ju ne planira dati. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 08:47