StoryEditor

Milanović s predstavnicima Hrvata iz Srbije, izrazio spremnost da ih posjeti

Piše D  /  05.10.2020., 05:10h

Prema službenom priopćenju, predsjednik Milanović je na Pantovčaku ugostio predsjednicu Hrvatskog nacionalnog Vijeća Jasnu Vojnić, dopredsjednika Hrvatskog nacionalnog Vijeća za Suboticu Ladislava Suknovića te predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, prenosi Hina.

"Predstavnici HNV-a i DSHV-a upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim dosadašnjim djelovanjem u zaštiti i promicanja prava Hrvata u Srbiji, kao i s uvjetima u kojima djeluju te problemima s kojima se susreću", stoji u priopćenju.

Milanović je podržao njihov rad, a u razgovoru je istaknuo kako očekuje da će se standardi koje Hrvatska primjenjuje u zaštiti i promicanju prava nacionalnih manjina u jednakoj mjeri primjenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Predsjednik je izrazio spremnost da posjeti Hrvate koji žive u Srbiji i na taj način potvrdi brigu Hrvatske za hrvatsku zajednicu u susjednoj državi. U razgovoru s predstavnicima HNV-a i DSHV-a Milanović je podsjetio kako je poštivanje prava i zaštita nacionalnih manjina bio i ostao važan kriterij na putu prema članstvu u Europskoj uniji.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:32