Article_Top_970x250

Milanović prozvao Jandrokovića: Tako se ne govori ni na stočnim sajmovima

facebook

Milanović prozvao Jandrokovića: Tako se ne govori ni na stočnim sajmovima

tra 08, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Damir Špehar/Pixsell

‘Nije se tako obraćalo ženama u Hrvatskom saboru od vremena spominjanja madraca, a s predsjedničkog stolca nije se govorilo nikada’, napisao je Milanović napavši Jandrokovića zbog onoga što je rekao zastupnici platforme Možemo! Sandri Benčić u Saboru.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas se ponovno oglasio na Facebooku oštrom objavom u kojoj se osvrnuo na jučerašnju polemiku u Hrvatskom saboru između predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i zastupnice političke platforme Možemo! Sandre Benčić.

Milanovićevu objavu prenosimo u cijelosti.

“Vjerni sluga svih šefova “organizacije” – kako je sam nazvao HDZ – Gordan Jandroković pozvao je jučer saborsku zastupnicu Sandru Benčić da se “pogleda u ogledalo” i “otkrije skrivene talente”. Izvan svakog konteksta, ispod svake granice pristojnosti, i to s mjesta predsjedavajućeg Hrvatskog sabora. Od organizacije smo u Saboru čuli “panj”, “smeće”, “pogledajte se u ogledalo”… što je sljedeće? Nije se tako obraćalo ženama u Hrvatskom saboru od vremena spominjanja madraca, a s predsjedničkog stolca nije se govorilo nikada.

Prošla su 24 sata od njegove retoričke bravure kakva se više ne koristi ni na stočnim sajmovima, ali nismo čuli ni glasa od uvijek budnih zaštitarskih sljedbi i borkinja za ženska prava. Ne trebam ja braniti zastupnicu Benčić, obranila se hrabro sama jer je ne samo dorasla već i nadrasla – i retorički i politički – prvog saborskog uzurpatora ovlasti. Na meni je da branim hrvatsko društvo od licemjera i profitera udruženih u razne, kao, neprofitne organizacije, a koje postoje samo da bi skočile kad ih se pita – što vi (ne)radite? Ili valjda po narudžbi ‘organizacije'”, napisao je Milanović u objavi na Facebooku.

Dnevnik.ba