Article_Top_970x250

Milanović priznao da je odlazio u Kovačevićev klub u vrijeme lockdowna i organizirao privatna druženja

dva dana nakon potresa u zagrebu

Milanović priznao da je odlazio u Kovačevićev klub u vrijeme lockdowna i organizirao privatna druženja

ruj 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Predsjednik Republike Zoran Milanović otkrio je novinarima kako je završio u klubu Dragana Kovačevića u Savskoj 9. i to još usred korona krize. Kako portal Direktno neslužbeno doznaje, Milanović je u klubu bio 24. ožujka, dakle samo dva dana nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Zagreb i nakon čega su ljudi još danima dolazima k sebi. Predsjednik države je, što je gotovo za nevjerovati, u tom trenutku pronašao motiv za organiziranje privatne zabave.

Na novinarsko pitanje je li mu bilo čudno što čovjek koji je 15-ak godina bio direktor, ali ne s prevelikom plaćom, ima privatni klub, Milanović je odgovorio da mu ništa nije bilo čudno jer je riječ o malom prostoru od 30 'kvadrata' u kojem Dragan Kovačević nije bio jedini vlasnik. Brojač novca kaže da nije vidio.

"Ovdje sam bio nekoliko puta, u jednom svom društvu, s malim brojem ljudi, ali znao sam tko tamo dolazi - i suci i predsjednici sudova”, rekao je.

Za brojač novca koji je stajao pored šanka kaže da ga nije vidio jer nije stajao pored šanka već da se radi o temi o kojoj treba razgovarati s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Naveo je i da je se za  vrijeme lockdowna nalazio s načelnikom Nacionalnog stožera dvaput tjedno, a bio je i u Dalmaciji, prenosi Direktno.

"Jesam li trebao biti doma tih mjesec dana? S kim se ja smijem nalaziti tih mjesec dana? To je bilo u vrijeme lockdowna i zvao me prijatelj iz Dalmacije, bilo je puno hrane koju je trebalo baciti jer nije imao kome dati. Našli smo se jer je tamo bilo praktičnije", istaknuo je Milanović.

"Nemam potrebe ići tamo, ali je bilo praktično. To je da zadovoljim znatiželju očinstva. Ali to je tako bezvezna tema", dodao je Milanović.

Upitan je li trebao biti obaviješten da se druži s čovjekom koji je pod istragom, predsjednik je odgovorio protupitanjem - tko bi ga obavijestio.

"SOA takve informacije nema jer ne sudjeluje u krađi novca iz javnih poduzeća i ne može imati takvu informaciju. Jedno je s nekim biti kolegijalan i tu je pitanje moje odgovornosti i moje procjene, ali ako sam u situaciji da nekoga procjenjujem, da ga imenujem, tu imam drugu vrstu podataka, ali s time SOA nije povezana”, dodao je.

Milanović je istaknuo da je ovo "naprosto jedan stres test gdje je Hrvatska pokazala da je u problemu” te da netko mora biti u državi najodgovorniji.

Na pitanje kako bi ta priča trebala završiti, Milanović je odgovorio da je rješenje u kontroli, odgovornosti i suradnji prema Ustavu te dioba vlasti jer je, dodao je, sve jasno propisano.