Article_Top_970x250

Milanović predlaže Plenkoviću da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u zgradi Vlade

lokacijski nesporazum

Milanović predlaže Plenkoviću da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u zgradi Vlade

stu 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović predložio je u subotu predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u Vladi RH.

Iz Ureda predsjednika poručili su i da im je, osim Ureda predsjednika RH, Vlade RH i eventualno Hrvatskog sabora, svaka druga lokacija neprihvatljiva.

"Premijer Plenković u petak je, po prvi puta, dao do znanja kako ne pristaje da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, u vili Weiss, zato što 'smatra da je red' da on bude domaćin sjednice. 

Iako predsjednik Milanović sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost od početka vidi kao državni posao, a ne transakcijski odnos, sa zadovoljstvom će prihvatiti želju predsjednika Vlade da bude 'dobar domaćin' i doći na sjednicu VNS-a u Vladu RH", stoji u priopćenju.

Dalje su naveli i kako je - budući da je u Vladi RH, u prostoriji manjoj od one u vili Weiss, u petak održana i sjednica Vladinog Zdravstvenog savjeta na kojemu je bio veći broj sudionika, ''predsjednik Republike uvjeren je kako su u Vladi RH osigurani i epidemiološki uvjeti za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, iako, 'nebitno je to', kao što jučer reče predsjednik Vlade". 

Iz Ureda predsjednika RH u priopćenju su također istaknuli da, zbog važnosti Vijeća za nacionalnu sigurnost i specifičnosti rasprave, predsjednik Republike drži kako se sjednice trebaju održavati samo u Uredu predsjednika Republike ili Vladi RH, eventualno u Hrvatskom saboru te da je svaka druga lokacija neprihvatljiva.

Dnevnik.ba